Adevăratele probleme, ascunse sub preş în România

Lista problemelor grave şi urgente de rezolvat în România este o listă lungă, cu adevăratele priorităţi pe care ar fi trebuit să şi le stabilească Guvernul. Fiecare domeniu important, în parte, are nenumărate obiective care ar fi trebuit urmărite cu predilecţie.

Din 2016 până acum avem, în locul acestei liste de obiective bifate, o lungă listă de promisiuni neonorate. Îngrijorător este faptul că nu fac excepţie domeniile vitale, cum sunt sănătatea şi educaţia, unde s-au succedat criză după criză, slăbind imunitatea instituţională dobândită în timp cu mult efort.

Astăzi vreau să aduc în atenţia colegilor senatori situaţia alarmantă a dependenţei în rândul minorilor. Fie că vorbim despre alcool sau etnobotanice sau droguri mai puternice, dependenţa instalată distruge viitorul tânărului care nu are foarte multe posibilităţi de a primi ajutor specializat.

Pornind de la lipsa consilierilor şcolari, mergând pe firul roşu în sistem – lipsa psihologilor specializaţi şi a centrelor dedicate combaterii dependenţei în rândul minorilor… toate sunt verigi lipsă în lanţul care ar fi trebuit să ducă la un deznodământ fără dependenţă pentru tinerii afectaţi. În schimb, am obţinut un concurs de neputinţe ale statului român care nu poate să controleze fenomenul alarmant al consumului de substanţe interzise în rândul minorilor, iar Agenţia Antidrog este demult depăşită de situaţie.

Mai mult decât atât, este revoltătoare indiferenţa autorităţilor care ţin închise centre pentru tratarea dependenţei pe care le-au finanţat cu sume importante de bani, lăsând familiile tinerilor cu probleme fără soluţii. Părinţii acestor copii, care încearcă să-i vindece, fac eforturi extraordinare, apelând la specialişti din sistemul privat de sănătate. Asta pentru că actualul Guvern nu este cu adevărat preocupat de problemele noilor generaţii! Or tocmai aici ar trebui să se întoarcă autorităţile: la rezolvarea cu prioritate a acestor probleme şi să acorde o atenţie reală tinerilor români. Ignorându-i nu fac decât să ignore viitorul României, care va fi aşa cum îl construim astăzi!

Pentru o guvernare socialistă, care se doreşte pentru popor, actuala guvernare are grave minusuri şi raportări greşite la ceea ce este important pentru oameni. Partidul Naţional Liberal a oferit variante de lucru viabile chiar şi din Opoziţie în aceşti ani despre ce înseamnă cu adevărat să te preocupe destinul naţiunii. Şi va continua s-o facă, pentru că stă în ADN-ul nostru politic.

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.