Alina Gorghiu: PNL susţine familia tradiţională, însă crede şi în forme de protecţie juridică pentru minorităţi

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri că liberalii susţin familia tradiţională, însă cred în egală măsură în forme de protecţie juridică pentru minorităţi.

Ea a anunţat că luni, în cadrul şedinţei de conducere a partidului, se va lua o decizie cu privire la proiectul care se află la Senat şi care propune introducerea definiţiei familiei tradiţionale în Constituţie.

„PNL susţine familia tradiţională, este un punct cheie din programul de guvernare – familia, măsurile care încurajează natalitatea, care încurajează demografia din România, însă evident credem în egală măsură în forme de protecţie juridică pentru minorităţi, aşa cum Constituţia prevede. Vom discuta luni şi despre proiectul care se află în Parlament în acest moment, pentru că orice iniţiativă legislativă făcută la iniţiativa cetăţenilor care reuşeşte să coaguleze un număr de peste 3 milioane de semnături este legitimă, îşi urmează calea parlamentară. Este în Senat la momentul acesta, acest blocată în plen din lipsă de cvorum, dar, în opinia mea, în primăvară poate fi deja o iniţiativă care să poată să fie supusă referendumului naţional”, a spus Gorghiu într-o conferinţă de presă.

Gorghiu a adăugat că în urmă cu doi ani PNL a făcut propunerea ca familia tradiţională să fie introdusă în Legea fundamentală, dar PSD s-a opus reglementării.

„A fost o propunere în cadrul Comisiei de revizuire, acum doi ani, făcută de PNL prin liderul partidului la acel moment, ştiţi foarte bine că la momentul respectiv colegii din PSD au fost cei care s-au opus reglementării în Constituţie a familiei ca uniune dintre un bărbat şi o femeie, aşa cum prevede Codul civil în acest moment”, a încheiat liderul liberal.

Posted in: PNL National

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.