Apele curate cu ajutorul supravegherii video

Recent, la apelul reprezentanților PNL din Consiliul Județean Bihor au răspuns toate formațiunile politice, iar din consensul acestora a rezultat o măsură benefică pentru mediu. Este vorba despre soluția optimă pentru amendarea celor care poluează apele Crișului Repede, indiferent de zona unde se produce poluarea și indiferent de materialele aruncate în apele râului: resturi menajere, aparatură electrocasnică uzată, pet-uri și materiale plastice, gunoi de orice fel.     

De la izvoare, până la vărsare, apele aduc cu ele rezultatul nepăsării și al indolenței celor care nu au un minim respect pentru mediu, care inconștient și criminal aleg să facă rău. 

Concluzia tristă a comisiei înființate împreună cu autoritățile competente a fost aceea că unii localnici consideră apa care le traversează localitățile groapa lor de gunoi, motiv pentru care malurile râului vor fi împânzite de camere video printr-un sistem de monitorizare în timp real. La fiecare abatere observată pe camerele video, va fi sesizată poliția și astfel făptașii vor putea fi trași la răspundere.

Este un pas necesar pentru combaterea acestui fenomen care a atins cote alarmante și mă bucur că ecosistemul Crișului Repede a beneficiat de un caz rar de consens politic.

Declarația mea politică vine să puncteze această decizie de la nivel local care ar putea fi replicată la nivelul întregii țări, salvând astfel apele României de gunoiul care face atât de mult rău inclusiv pe termen lung. Încurajez, așadar, Ministerul Apelor și Pădurilor și Ministerul Mediului să ia în considerare soluția convenită la Bihor.

De altfel, nu știu de existența altor programe sau măsuri eficiente în combaterea poluării apelor, în afară de eforturile considerabile de a le curăța din timp în timp, echivalente cu munca lui Sisif, pentru că la scurt timp de la  igienizare apele și malurile apelor sunt din nou murdare.

Aștept efectele măsurii bihorene și sper în continuare că vom învăța să respectăm cu toții natura, că vor fi tot mai rare încălcările legii și că vom reuși să conservăm patrimoniul natural fantastic pe care îl posedăm!  

 

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.