Calin Popescu Tariceanu si-a reinnoit permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane.

Calin Popescu Tariceanu a mers joi dimineata sa isi reinnoiasca permisul de conducere, dar nu a ramas la coada formata in fata Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, unde erau aproximativ 1000 de oameni.

Acesta a intrat pe o usa din curtea interioara, unde era asteptat de reprezentanti ai institutiei, care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului inainte ca publicul sa aiba acces, relateaza www.news.ro.

Ora 07.40
. Autoturismul Dacia Duster negru apartinand Senatului, in care se afla, pe locul din spate, Calin Popescu Tariceanu, intra in curtea DRPCIV. Soferul pare dezorientat si nu gaseste intrarea spre curtea interioara din cauza numarului mare de persoane care stateau la rand, unii dintre ei inca de la ora 5.00. Masina se strecoara printre oameni si ajunge pe rampa care duce spre curtea interioara. Calin Popescu Tariceanu nu iese imediat din masina, ci asteapta ca unul dintre reprezentantii DRPCIV sa iasa din cladire si sa-l intampine.

Ora 8.00. La inceperea programului de lucru cu publicul, oamenii care asteapta la rand ar trebui sa fie lasati sa intre in cladire. De la ora 08.00, serverul si statiile de lucru ale angajatilor pot opera in sistem. Deschiderea este insa intarziata, pentru ca presedintele Senatului sa nu fie vazut de oamenii care asteapta la rand.

 

Ora 08.03. Calin Popescu Tariceanu iese din cladirea DRPCIV pe aceeasi usa pe care a si intrat, fiind insotit de unul dintre angajatii institutiei. Desi s-a oprit cand a fost salutat, s-a intors cu spatele si a intrat in masina in momentul in care a fost intrebat de ce a ales sa intre pe o usa din spatele cladirii.

Reactia presedintelui Senatului in momentul in care a fost intrebat de ce a folosit iesirea din spate

Calin Popescu Tariceanu a evitat sa raspunda de ce a intrat prin spatele cladirii. Singurul care a raspuns a fost aghiotantul acestuia: „Dar nu a intrat nimeni prin spate”. Asta in conditiile in care dialogul si filmarea aveau loc in spatele cladirii, in curtea interioara. Masina presedintelui Senatului a urcat rampa si s-a strecurat printre oamenii stransi, in numar si mai mare, la coada. Intrebati ce parere au ca, in masina de langa ei, se afla Calin Popescu Tariceanu, oamenii au lasat capul in jos. O doamna care statea la rand intreaba: „Dar ce aveti, domnule, cu Tariceanu? Nu trebuie si el sa-si faca permisul?”.

08.05. Oamenii care stau la rand sunt lasati sa intre in cladire, dar incep sa se certe intre ei, reprosandu-le unora ca „nu au stat la rand”.

Reactia conducerii SRPCIV Bucuresti: „Nu discut cazul unei persoane fizice”

Solicitat de News.ro sa comenteze aceasta situatie, comisarul-sef Florin Radulescu, seful Serviciului Public Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a spus: „Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot sa va dau date cu caracter personal”. Intrebat cum i s-a putut permite lui Calin Popescu Tariceanu sa aiba intreaga cladire la dispozitie pentru reinnoirea permisului de conducere, Radulescu a spus: „Habar nu am despre ce vorbiti. Nu stiu nici macar cu cine vorbesc, m-ati sunat pe numarul personal si nu cred ca v-am dat eu numarul. In cladire sunt mai multe institutii, nici nu stiu daca a venit la noi sau in alta parte”.

Acesta a precizat ca se afla in cladire la acea ora si va face verificari legate de ce s-a intamplat: „Sunt si eu curios sa aflu”. Surse din institutie afirma insa ca directorul adjunct al Serviciului Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, comisarul-sef Cristian Nechifor, este cel care a avut cunostinta de modul in care Tariceanu si-a rezolvat problema reinnoirii permisului.

Contactat de News.ro, comisarul-sef Cristian Nechifor a spus ca nu poate comenta, mai ales la telefon, aceasta situatie.  „Si oricum, daca a fost aici, tot ce s-a intamplat tine de domeniul informatiilor, datelor cu caracter personal si iar n-as putea sa va spun nimic”, a spus adjunctul institutei.

Intrebat daca, in opinia sa, reprezinta date cu caracter personal faptul ca presedintele Senatului intra prin spatele cladirii, timp in care cladirea este inchisa pentru public, Nechifor a replicat: „Imi pare rau, dar nu comentez in niciun caz la un telefon pe care il primesc de la cineva despre care nu stiu cine e. O zi buna!”.

In martie 2008, a izbucnit un scandal dupa ce un echipaj s-a deplasat la domiciliul lui Tariceanu pentru a-i face poza pentru cartea de identitate sotiei sale de la acea vreme, Ioana Tariceanu. La acel moment ministru de Interne era Cristian David, coleg de partid cu Tariceanu, care a sustinut ca demersul este legal.

Posted in: Asa nu

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.