Centenarul, confiscat de Putere

Stimaţi colegi,

Motivat de însemnătatea puternică a datei Unirii Basarabiei cu România, am propus în data de 1 februarie 2018, prin Memorandum intern, ca la 26 – 27 martie 2018 să organizăm la Iaşi o sesiune solemnă a Parlamentului României împreună cu Parlamentul Republicii Moldova. Centenarul Unirii provinciei istorice româneşti, Basarabia, cu ţara mamă ne impune o unire în cuget şi simţiri şi la nivelul clasei politice din cele două ţări. Am înaintat Memorandumul către Biroul Permanent al Senatului, conform uzanţelor, aşteptând un vot într-o viitoare şedinţă comună a conducerilor celor două Camere ale Parlamentului.

Surpriza uriaşă pe care am avut-o a fost ca tot demersul meu să fie confiscat de majoritatea parlamentară, Preşedintele Senatului anunţându-ne în mod oficial despre intenţia şi ideea dumnealor de a organiza şedinţa solemnă comună, fără referire la Memorandumul depus de mine în numele Partidului Naţional Liberal. Aşadar, mai nou, nu se schimbă numai paternitatea proiectelor de lege în Parlamentul României, atunci când Puterea vine cu iniţiative copiate de la Opoziţie, ci se confiscă şi idei ale parlamentarilor Opoziţiei, prezentate apoi ca fiind propunerile celor din majoritatea parlamentară.

Mărturisesc că sunt şocat, mai ales că toată această manifestare a spiritului naţionalist s-a petrecut în şedinţa Biroului Permanent la care am fost prezent, cu alte cuvinte mi se prezenta în faţă propria idee, cu alt ambalaj.

Proiectul Partidului Naţional Liberal rămâne în picioare, dovadă fiind Memorandumul intern pe care îl ataşez, iar manifestările care vor urma, în contextul aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, vor avea emblema PNL, partidul Unirii, indiferent de mişcările de imagine pe care le face Puterea în forurile de conducere ale Senatului.

Vă mulțumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.