Cine ne salvează de economiștii Guvernului Tudose?

Privită din afară, România poate părea atractivă investitorilor străini și chiar reprezintă o piață excelentă și, mai ales, o zonă cu un potențial extraordinar de creștere. Din păcate, de aproape, economia noastră disfuncțională ne face victimele propriului guvern, care decide irațional și fără să țină cont de realitatea din teren. Impredictibilitatea legislativă, primul reproș pe care l-am auzit ani de-a rândul, a ajuns cel mai mic defect al peisajului economic autohton. Actualul guvern a adăugat nesiguranța, măsurile și mai birocratice și suprataxarea.

Suntem față în față cu anti-programul de guvernare al PSD-ALDE – tot ce s-a promis a fost încălcat și pentru sectoarele unde s-a dat ceva din ce s-a promis a fost nevoie de sacrificarea altora, cum ar fi investițiile.

Găurile negre provocate acum de guvern înghit banii publici și, acolo unde aceștia nu ajung, înghit banii românilor prin inventarea unor noi taxe sau obligații.

Începând de ieri, se aplică opțional sistemul de plată defalcată a TVA, ceea ce implică costuri suplimentare pentru mediul de afaceri, exact zona care produce plus valoare. Cele mai afectate, ca de obicei, vor fi IMM-urile, care vor avea o parte din lichidități blocată în contul special de TVA. Este ultimul atentat la economia țării… ultimul dintr-o serie lungă. PNL a tras nenumărate semnale de alarmă pe parcurs și chiar a reușit să întoarcă în Parlament proiecte cu potențial negativ asupra mediului de afaceri. Însă scopul acestui guvern este acela de a acoperi găuri create tot de el, prin urmare nimic din ceea ce înseamnă creștere, investiții și dezvoltare nu va putea să trezească ecouri în conștiința soldaților guvernamentali care sunt instruiți doar să facă rost de bani!

Surprinzător este că și atunci când nu are ceva de câștigat, guvernul insistă cu măsuri proaste pentru România, așa cum este trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. În afară de haosul creat de această ideea a economiștilor PSD, nimic altceva nu va rezulta în urma mutării contribuţiilor în seama angajaţilor, iar bugetul național nu are cu siguranță niciun avantaj.

Spre deosebire de supraacciza la combustibil, acolo unde guvernul a băgat mâna iar în buzunarul românilor, cu toate că a promis că nu o va mai face! Realitatea tristă este că Puterea dă cu o mână și ia cu două, fără a ajuta cu adevărat categoriile sociale pe care le-a orbit cu creșteri de salarii sau pensii. Aceste sume devin ineficiente în fața valului de scumpiri determinate de economia strâmbă a experților din guvern!

Nu pot să nu mă întreb cine ne mai salvează de acești oameni puși pe căptușit un buget găurit, falși guvernanți, păpuși manevrate într-un simulacru de guvernare pentru cetățean?

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.