Dezvăluiri din culise

Acum câteva zile, premierul Grindeanu, a afirmat un adevăr pe care noi îl cunoșteam deja, dar era negat de PSD și anume, că banii statului se alocă pe criterii clientelare, pe culoarea politică a primarului, și nu pe bază de nevoi și proiecte concrete, pentru a rezolva problemele comunităților.

Ne spunea domnul Grindeanu, că a blocat împărțirea de către Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, a banilor din Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), pentru că nu voia ca aceasta să-i aloce „politic”, primarilor și președinților de Consilii Județene. Ca s-o împiedice, premierul Grindeanu a decimat toată conducerea ministerului.

Că acești bani vor fi folosiți ca mită electorală, o știam cu toții, trebuia așteptat doar momentul potrivit, care să maximizeze efectul sau să îndatoreze beneficiarii și se pare că domnul Dragnea a declanșat butonul prin mâna doamnei Shhaideh, ca să-și atragă susținători pentru demiterea propriului guvern care până mai ieri, era extraordinar de performant și îndeplinea întocmai, programul de guvernare, după spusele lui. Astfel, PNDL devine doar un instrument de control al teritoriului, în mâna guvernului condus din umbră, de un om care dorește doar să-și scape pielea și pentru asta, e dispus să arunce țara în aer.

Domnul Grindeanu îi reproșează doamnei Shhaideh că nu a făcut nimic în acest sens timp de 5 luni de zile dar oare el nu are nicio vină în asta? Probabil că și el a așteptat acel moment magic când să dea drumul banilor spre primarii însetați care așteaptă mila guvernanților ca să-și poată reabilita o școală, să asfalteze un drum, să facă un pod sau să introducă apa în localitățile lor. Acum când șeful cel mare s-a supărat pe el și vrea să îl lase repetent, se răzbună și el pe cine poate, ca să arate că și el e puternic. Să ne lăsăm acum înduioșați și să credem că a blocat programul ca să oprească eventualele abuzuri? E evident că e doar o răfuială între doi oameni care dețin puterea și abuzează de ea, fără să le pese de consecințe.

Să nu uităm că în iarnă, anotimpul nefastelor ordonanțe, s-au adoptat OUG 6 și 9, prin care se dă cale liberă angajării unor credite de 30 miliarde lei, care vor îndatora generațiile viitoare, fără a fi siguri de impactul lor pozitiv asupra dezvoltării comunităților. Dacă banii s-ar aloca pe proiecte de infrastructură, pe investiții care să producă dezvoltare, nu ar zice nimeni nimic, dar dacă se vor construi iar tot felul de obiective inutile în localități conduse de PSD, va fi o risipă pe care nu ne-o putem permite!

Domnule Dragnea, pentru a vă rezolva niște probleme personale, ați reușit să declanșați din nou o criză majoră, dovedind incompetență politică, tocmai când România era pe un trend ascendent, datorită prestației impecabile a președintelui Iohannis în străinătate. Rezolvați-o rapid, formați un guvern cu oameni competenți și responsabili, terminați cu risipa și cu negocierile păguboase pentru România! Respectați-i pe români și apucați-vă serios de treabă! Îndrăzniți să guvernați corect, deși mă îndoiesc că aveți această aptitudine!

Deputat Florica Cherecheș,
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.