Economia României, între recorduri şi reduceri de posturi

Stimaţi colegi, este oficial: trebuie să desfiinţăm posturi ca să mai salvăm ceva bani la bugetul de stat! Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice a apărut proiectul de Hotărâre de Guvern prin care se desfiinţează 4.143 de posturi din administraţia publică.

Este o ruptură logică în discursul Cabinetului Dăncilă, care o dată ne laudă posibilităţile extraordinare ale economiei sub guvernarea PSD, ne promite pensii mai mari şi salarii europene, pentru ca mai apoi să dea oameni afară pentru a mai salva nişte bani la buget.

Când spune adevărul Ministrul Finanţelor Publice: atunci când spune că avem bani sau atunci când desfiinţează posturi?

Ca parlamentar al Opoziţiei, îmi este greu să înţeleg incompetenţa şi lipsa de viziune a actualului Guvern, mai ales că are toate pârghiile politice să ducă la bun sfârşit Programul de guvernare care sună foarte frumos pe hârtie.

Realitatea, în schimb, stimaţi colegi, este aceea în care cetăţeanul român are o putere de cumpărare mai mică în comparaţie cu ceilalţi europeni. Realitatea este că suntem campioni la lipsa economiilor din conturi ale românilor obişnuiţi. Suntem ţara cu bunici – bone pentru nepoţi, nu cu pensionari care se bucură de o pensie îndestulătoare şi de timp de calitate în familie sau în vacanţe.

Iar acum, în prag de sărbători, Guvernul taie posturi şi oamenii îşi caută instituţiile în care sunt angajaţi pe lista celor aflate în proiectul de HG.

De acord cu dumneavoastră că avem nevoie de o administraţie suplă şi de eficientizarea activităţii în instituţiile publice. Dar nu ştiaţi toate acestea până nu aţi ajuns la fundul sacului, cum spune românul? Unde este politica previzibilă şi unde sunt măsurile care construiesc economia nu o destabilizează?

Mi-e teamă că şi această măsură este una luată tot pe genunchi, dictată de constrângeri obiective şi nu are nimic de-a face cu principii şi decizii pro-active către debirocratizare şi înlesnirea accesului la servicii publice de calitate.

Închei repetând solicitarea pe care am mai făcut-o şi cu altă ocazie: aştept onestitate din partea Guvernului României!

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.