Guvernul proiectelor începute şi niciodată terminate

Stimaţi colegi, dacă mai aveam nevoie de încă o certificare a incompetenţei Cabinetului Dăncilă, o avem: comisarul european Corina Creţu a spus-o ferm şi răspicat – „sunt extrem de îngrijorată”. Domnia sa făcea referire la capacitatea redusă a acestui guvern de a atrage fonduri europene, de a-şi respecta promisiunile pe sectorul infrastructură şi de a depune proiecte eligibile.

Îmi permit s-o întreb pe doamna comisar, care iată a trecut şi peste faptul că a fost susţinută de PSD la alegerile europarlamentare, într-atât este de îngrijorată; îmi permit aşadar s-o întreb: cum credeţi că ne simţim noi, stimată doamnă? Am depăşit nivelul de alertă în ceea ce priveşte îngrijorarea, suntem de-a dreptul înspăimântaţi la gândul României în viitorul apropiat, dacă amatorismul, incompetenţa şi prostia vor continua să ne conducă aşa cum se întâmplă astăzi.

Corina Creţu amintea, la capitolul gafe uriaşe în infrastructură, autostrada Sibiu-Piteşti, care nu are aviz de mediu, deci nu poate fi finanţat de UE şi autostrada Târgu-Mureş – Iaşi, construită prin parteneriat public-privat, la alegerea autorităţilor române. Eu amintesc fiecare porţiune de drum începută şi abandonată sau prost făcută şi refăcută apoi. Avem un guvern al proiectelor începute sau anunţate şi niciodată terminate. Am întrebat miniştrii Transporturilor pe care i-a plimbat PSD în guvern când vor finanţa Autostrada Transilvania, când vor finanţa centuri ocolitoare ale oraşelor de la graniţa cu Ungaria, când vor termina lucrări începute şi abandonate, care duc la pierderea unor fonduri uriaşe. Răspunsurile arată frumos pe hârtie, dar rezultatul este ceea ce se vede – o frumoasă ţară europeană cu o infrastructură de transport de secol trecut.

Pe de altă parte, ce speranţe şi pretenţii pot avea de la un guvern condus de un prim-ministru care întârzie la întâlnirile esenţiale programate în cadrul unui summit extrem de important găzduit de ţara sa?… Un premier care este subiect de glumă în propria ţară, ba chiar şi pentru ambasadele altor ţări, este cel mai nepotrivit om la conducerea unei economii emergente. Iar efectele acestei guvernări sunt vizibile în toate palierele de activitate.

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.