Infringement împotriva României, niciun vinovat

Declaraţia politică pe care o fac astăzi se referă, din păcate, la aceeaşi lipsă de responsabilitate a celor din Guvern, care nu par să înţeleagă rolul dumnealor la Putere, altul decât acela de a direcţiona fondurile publice către interesele de partid.

Suntem, iată, în situaţia de a fi ameninţaţi cu o nouă procedură de infringement din partea Comisiei Europene, din cauza faptului că România nu a transpus în legislaţia naţională mai multe directive europene în domeniile: piața unică digitală, mediu, mobilitate și transporturi.

Nu este prima oară când suntem în situaţia aceasta, însă este o premieră în ceea ce priveşte gradul de neimplicare a celor responsabili din Guvern – nu ştiu să fi demarat proceduri urgente pentru intrarea în legalitate, aşa cum nu ştiu ce au făcut până în prezent pentru evitarea acestui proces uzual în relaţia cu UE, în cazul în care legislaţia europeană nu este respectată.

Ştiţi ca şi mine că în cazul în care procedura este demarată şi pusă în executare, România va avea de suferit nu numai la capitolul imagine, ci şi financiar, fiind amendaţi pentru aceste încălcări de legislaţie. Aşadar, pentru faptul că Guvernul nu-şi respectă fişa postului suntem în pericol să plătim cu toţii, sume importante de bani, din bugetul public al ţării.

Aştept explicaţii la nivel public în legătură cu aspectele sesizate aici, în plenul Parlamentului, mai mult decât declaraţii de presă, explicaţii cu care Premierul ne este dator şi nouă, parlamentarilor, dar mai ales cetăţenilor României.

Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.