Interpelare Ministerul Educației Naționale – asigurarea utilităților în toate unitățile de învățământ preuniversitar

Către: Ministrul Educației Naționale, Ecaterina ANDRONESCU
Din partea: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 11 iunie 2019
Obiectul interpelării: asigurarea utilităților în toate unitățile de învățământ preuniversitar

 

Doamnă Ministru,

La sfârșitul lunii mai a.c., s-au aprobat, în ședință de Guvern, fondurile necesare lucrărilor de amenajare și asigurare a utilităților pentru unitățile de învățământ preuniversitar, și anume suma de 64,9 milioane lei. De acest sprijin vor beneficia 858 de unități de învățământ la nivelul întregii țări. Numai că, în data de 17 aprilie a.c., printr-o Informare publicată pe site-ul ministerului de resort, regăsim următoarele, citez: ,,În anul 2019, în bugetul Ministerului Educației Naționale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unități ale administrației publice, a fost alocată suma de 65 milioane lei pentru îmbunătățirea condițiilor în cele 1.180 de unități de învățământ care funcționează, în prezent, cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ.”, am încheiat citatul. Așadar în luna aprilie, 1.180 de unități de învățământ funcționau cu grupuri sanitare neconforme, iar la sfârșitul lunii mai, au mai rămas doar 858!

Doamnă Ministru,

Având în vedere această neconcordanță de date, vă rog să aveți amabilitatea să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  • Ce s-a întâmplat cu cele 322 de unități de învățământ care, inițial, în luna aprilie anul acesta, încă se aflau pe lista de așteptare pentru a beneficia de amenajare?
  • Pentru județul Bihor, care sunt unitățile școlare (grădinițe și școli) care vor beneficia de fondurile necesare asigurării utilităților?
  • La nivelul întregii țări, inclusiv în județul Bihor, vor mai exista unități de învățământ cu grupuri sanitare neconforme, începând cu luna ianuarie 2020?

 

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.