Interpelare Ministerul Educației Naționale – Diplome de licență eliberate în baza unor situații școlare false

Adresată: Ministerului Educației Naționale
Doamnei Ministru Ecaterina Andronescu
De către dl. senator: Cornel Popa
Circumscripţia electorală: Nr. 5 Bihor
Grupul Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 25 februarie 2019
Obiectul interpelării: Diplome de licență eliberate în baza unor situații școlare false

Doamnă Ministru,

În ultimele zile au apărut articole în mediul online cu privire la faptul că Facultatea de Geodezie din cadrul Universității Tehnice de Construcții București a eliberat 39 de diplome de licență în baza unor situații școlare false, titularii neparticipând la examenul de licență, în ultimii 14 ani. Dintre acestea, 30 au fost ridicate.

Doamnă Ministru,

Această circumstanță nu este, într-adevăr, fără precedent, având în vedere că de-a lungul timpului s-au mai descoperit astfel de cazuri. De aceea este inadmisibil, având în vedere că există precedente, ca învățământul românesc, în continuare, sa încurajeze și să scoată licențiați în baza unor situații școlare fictive și consider binevenită verificarea tuturor instituțiilor de învățământ superior, la un anumit interval de timp! Pe de altă parte, timpul a demonstrat că eliberarea diplomelor de licență poate fi o sursă financiară frauduloasă atât pentru cei care falsifică aceste acte, cât și pentru titulari, de aceea consider că ministerul de resort ar trebui să se implice urgent, pentru ca astfel de situații să nu mai fie întâlnite și în viitor.

Având in vedere cazul prezentat, vă întreb, doamnă ministru, ce măsuri concrete veți întreprinde pentru ca facultățile să nu mai elibereze diplome false de licență și dacă intenționați ca în cel mai scurt timp să trimiteți la toate aceste instituții de învățământ experții Corpului de Control al Ministerului Educației Naționale, în vederea asigurării unui act de învățământ echitabil și sigur pentru toți studenții?

Cu considerație,

Senator Cornel Popa
Chestor al Senatului României

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.