Interpelare Ministerul Educației și Cercetării – Amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea utilităţilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat

Adresată: Doamnei MONICA CRISTINA ANISIE, Ministrul Educației și Cercetării
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 22 iunie 2020
Obiectul interpelării: Amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea utilităţilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat

Doamnă Ministru,
Zilele trecute, Executivul a aprobat peste 31 milioane de lei, din transfer de la bugetul de stat către bugetele locale, sumă prevăzută în bugetul ministerului de resort pentru anul 2020, pentru amenajarea grupurilor sanitare și asigurarea utilităților unui număr de 375 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Astfel, pentru 272 de unități de învățământ au fost alocați bani pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea utilităților, iar pentru încă 103 unități s-au alocat fonduri pentru finanțarea acelorași lucrări, care nu au fost cuprinse în proiectul pe anul 2019.
Doamnă Ministru,
Lucrările care se vor realiza și în acest an, în școli și grădinițe, sunt binevenite, mai ales în mediul rural, unde latrina în curtea unității de învățământ reprezintă un real pericol pentru elevi. Având în vedere că au fost alocate fonduri și în acest an pentru asigurarea unor condiții decente în unitățile de învățământ, vă întreb:
– Câte unități de învățământ din județul Bihor vor beneficia de lucrări de amenajare a grupurilor sanitare și de asigurarea utilităților în cursul anului 2020?
– La nivel național, dar și în județul Bihor, vor mai exista unități de învățământ cu grupuri sanitare în curte și fără utilități, începând cu anul școlar 2020-2021? Vă rog să îmi specificați situația pe județe, inclusiv pentru județul Bihor.

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.