Interpelare Ministerul Educaţiei și Cercetării – eliminarea inechităților dintre elevi prin stabilirea unui cuantum minim pentru bursele școlare

Adresată: Ministerului Educaţiei și Cercetării,
                    Doamnei Ministru Monica Cristina Anisie
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 3 februarie 2020
Obiectul interpelării: eliminarea inechităților dintre elevi prin stabilirea unui cuantum minim pentru bursele școlare

Doamnă Ministru,
Elevii din școli și licee primesc burse de performanță, de merit și de studiu, în funcție de media generală sau burse sociale. Acordarea de burse școlare duce la motivarea și încurajarea elevilor, dar și la eliminarea inechităților sociale, numai că există diferențe majore în ceea ce privește cuantumul acestora de la o localitate la alta sau de la un sector la altul.

Doamnă Ministru,
Sunt sute de elevi olimpici, alții cu rezultate foarte bune la învățătură sau cu o situație precară din punct de vedere social, ale căror rezultate la învățătură merită recunoscute și recompensate de către statul român, tocmai de aceea vă întreb:

1) Care este răspunsul Ministerului Educației și Cercetării cu privire la demersurile inițiate de către Consiliul Național al Elevilor, în vederea stabilirii unui plafon minim pentru fiecare tip de bursă?
2) Dacă în cursul anului 2020 pot fi alocate fonduri speciale autorităților locale pentru asigurarea acordării acestor burse școlare?
3) Ce soluții propune ministerul de resort pentru soluționarea acestei situații?

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.