Interpelare Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Măștile sanitare aruncate necorespunzător – pericol pentru mediul înconjurător

Adresată: Domnului Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 15 iunie 2020
Obiectul interpelării: Măștile sanitare aruncate necorespunzător – pericol pentru mediul înconjurător

Domnule Ministru,
Începând din data de 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă, masca a devenit obligatorie! Și încă va fi obligatorie atâta vreme cât în România va fi cel puțin stare de alertă. O obligativitate care ne protejează sănătatea. Numai că, mediul înconjurător riscă să devină și mai poluat din cauza aruncării maștilor sanitare de protecție în spații necorespunzătoare. Odată ce au fost utilizate, acestea ar trebui să ajungă nu la un coș unde există gunoi menajer, nici pe străzi, așa cum se mai practică, ci în pubele special amenajate sau în saci destinați reciclării.
Domnule Ministru,
Zilele trecute, ați afirmat că încurajați reciclarea măștilor, chiar dacă acestea au intrat sau nu în contact cu purtătorii de COVID-19. Având în vedere afirmația dvs., vă întreb:
– Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor intenționează să implementeze un proiect pentru reciclarea măștilor sanitare utilizate?

Solicit răspuns scris.
Vă mulțumesc!

Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.