Interpelare Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Stadiul implementării Programului Naţional Casa Verde Fotovoltaice

Adresată: Domnului Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 9 iunie 2020
Obiectul interpelării: Stadiul implementării Programului Naţional Casa Verde Fotovoltaice

Domnule Ministru,
În luna septembrie 2019, Administrația Fondului pentru Mediu dădea startul înscrierii cetățenilor în cadrul Programului Național Casa Verde Fotovoltaice. Beneficiarii acestui Program vor primi până la 20.000 de lei pentru instalarea unui sistem fotovoltaic, astfel încât să își producă energie electrică. S-au înscris peste 26.000 de persoane și, deși suntem în luna iunie 2020, încă nu se cunosc date concrete dacă au fost analizate toate dosarele depuse, câte au fost respinse și câți beneficiari se vor bucura de acest Program.
Domnule Ministru,
Pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu este postat un anunț în care se specifică faptul că pe perioada stării de urgență, toate termenele în cadrul Programului se suspendă, urmând a fi reluate în 30 de zile de la data încetării acesteia. Având în vedere că atât starea de urgență la nivel național, cât și termenul menționat nu mai sunt valabile, vă întreb:
1) Au fost analizate toate cele peste 26.000 de dosare depuse în cadrul Programului Național Casa Verde Fotovoltaice? Dacă nu, cât mai au de așteptat aplicanții?
2) Când vor semna contractele de finanțare beneficiarii care au fost deja validați, astfel încât să își primească fondul necesar instalării de panouri fotovoltaice?
3) Pentru județul Bihor, vă rog să îmi comunicați câte dosare au fost aprobate și câte dosare au fost respinse.

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.