Interpelare Ministerul Sănătății – România, în plină epidemie de gripă

Către: Ministrul Sănătății, SORINA PINTEA
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 04.02.2019
Obiectul interpelării: România, în plină epidemie de gripă

Doamnă Ministru,

Perioada premergătoare declarării epidemiei de gripă a fost una a ezitărilor şi a informaţiilor contradictorii. Iar peste toate acestea s-a instalat panica, adevăratul inamic al populaţiei în zilele noastre. De ce spun acest lucru? Pentru că, din declaraţiile medicilor din spitalele de boli infecţioase, acum ajung la secţia primiri urgenţe cazuri grave din cauza faptului că s-a aşteptat mult acasă, cu tratament improvizat, de frică să nu se îmbolnăvească mai rău în spitale.

Revin, aşadar, la sarcinile şi menirea Ministerului Sănătăţii, despre care v-am mai interpelat şi cu altă ocazie şi vă întreb:
1. De ce nu aţi asigurat dozele necesare pentru vaccinul antigripal la medicii de familie? Şi dacă solicitarea acestora a fost pentru mai puţine doze, de ce lipsesc cu desăvârşire acum, când sunt solicitate doze suplimentare?
2. De ce aţi declarat că nu aveţi informaţii reale raportate de Direcţiile Sanitare, şi că pentru a declara epidemie veţi lua la telefon spitalele din ţară? Care este rolul Direcţiilor Sanitare în acest caz?
3. Cum apreciaţi reacţia României înainte şi în timpul acestei epidemii, având în vedere că ţările din jur au raportat epidemie de gripă la un număr mai mic de decese decât în România şi la o rată a îmbolnăvirilor mai mică?
4. Cum apreciaţi că se descurcă Ministerul Sănătăţii în încurajarea populaţiei pentru vaccinare (indiferent de care vaccin din schema naţională vorbim), având în vedere valurile tot mai dese de epidemii şi boli care revin din cauza numărului tot mai mare al persoanelor nevaccinate?

Aștept răspuns scris.
Vă mulțumesc,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.