Interpelare Ministerul Sănătății – Sprijin pentru copiii diagnosticaţi cu TSA

Adresată: Ministrului Sănătății, Domnul Nelu Tătaru
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 19 octombrie 2020
Obiectul interpelării: Sprijin pentru copiii diagnosticaţi cu TSA

Domnule Ministru,
La nivel mondial, 1 din 60 de copii este diagnosticat cu TSA (tulburări de spectru autist). În anul 2012, în România erau peste 7.000 de copii diagnosticați cu TSA, însă se presupune că, în prezent, numărul copiilor care suferă de această tulburare este mult mai mare. De-a lungul timpului, pentru sprijinirea copiilor cu afecțiunea TSA, s-au implicat ONG-uri din întreaga țară.
Domnule Ministru,
Guvernul României a aprobat Subprogramul dedicat persoanelor cu tulburări de spectru autist, care face parte din Programul Național de sănătate mintală, prin care va fi asigurat accesul pacienților care suferă de această afecțiune la servicii conexe – logopedie, consiliere psihologică, kinetoterapie. În acest context, vă rog să aveți amabilitatea de a-mi răspunde următoarelor întrebări:
1) La nivel național, câți copii sunt diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA), inclusiv în județul Bihor?
2) În ultimii doi ani, câți părinți au beneficiat, la nivel național, de sesiuni de instruire facilitate de către profesioniști în domeniul sănătății mintale, pentru a învăța metode și tehnici de management comportamental și intervenție asupra copiilor – pentru o mai bună dezvoltare a personalității acestora? Inclusiv în județul Bihor!
3) Care va fi numărul lunar de ore, decontat prin Subprogramul menționat anterior, de logopedie, consiliere psihologică și kinetoterapie, pentru copiii diagnosticați cu TSA?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.