Interpelare Ministerul Sănătății – Vaccinul gripal gratuit

Adresată: Domnului Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 1 septembrie 2020
Obiectul interpelării: Vaccinul gripal gratuit

Domnule Ministru,
Pandemia de SARS CoV – 2 a dus la o schimbare majoră în întreaga lume, mai ales în ceea ce privește atenția asupra sănătății. Igiena zilnică a mâinilor, purtarea măștii, dar și distanțarea fizică au devenit repere în vederea combaterii noului coronavirus. Sunt testări și promisiuni în alte state pentru punerea pe piață a unui vaccin anti-COVID până la sfârșitul acestui an. Nimic sigur până în prezent, probabil că mai avem de așteptat. Temerea specialiștilor epidemiologi este că odată ce se instalează sezonul rece, aflându-ne în plină pandemie de coronavirus, va reveni și virusul gripal – virus care are o parte din simptome asemănătoare cu noul coronavirus.

Domnule Ministru,
În fiecare an, Ministerul Sănătății asigură vaccinul gripal gratuit necesar în campania de vaccinare a persoanele care au un grad ridicat de îmbolnăvire. Pe de altă parte, de la an la an, stocul de vaccin gripal a fost mai mare. Cu atât mai mult, în acest an când ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, stocurile de vaccin gripal ar trebui să fie și mai mari. În acest context, vă întreb:
1) Pentru campania de vaccinare, de câte doze de vaccin gripal vor dispune Direcțiile de Sănătate Publică Județene, anul acesta?
2) Când vor intra în posesia vaccinului DSP-urile și când va începe efectiv campania de vaccinare?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.