Interpelare Ministerul Tineretului și Sportului – Rezultatele implementării Strategiei Naționale de Tineret 2015-2020. Măsuri de sprijinire a tinerilor vulnerabili și după anul 2020!

Adresată: Domnului Ionuț Marian Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 16 noiembrie 2020
Obiectul interpelării: Rezultatele implementării Strategiei Naționale de Tineret 2015-2020. Măsuri de sprijinire a tinerilor vulnerabili și după anul 2020!

Domnule Ministru,
La începutul anului 2015, Guvernul României aproba ,,Strategia Națională pentru Tineret 2015-2020”. Ministerul Tineretului și Sportului a devenit astfel autoritatea principală centrală responsabilă pentru politica de tineret și coordonator pe verticală cu autoritățile administrației publice locale. Drept urmare, ministerul de resort își propunea să implementeze o serie de politici, având ca punct de pornire Strategia Europa 2020, pentru a veni în sprijinul tineretului, în anumite domenii: Muncă și Antreprenoriat; Educație Non-formală și Cultură; Sănătate Sport și Recreere; Participare și Voluntariat.
Domnule Ministru,
Având în vedere că ne aflăm aproape de finele anului 2020 – țintă a implementării ,,Strategiei Naționale pentru Tineret”, vă rog să îmi răspundeți următoarelor întrebări:
1) Comparativ cu perioada anterioară implementării strategiei amintite, în ce măsură au fost atinse obiectivele asumate? Care au fost programele implementate în ultimii ani pentru atingerea respectivelor ținte, precum și rezultatele acestora?
2) Care sunt măsurile pe care ministerul de resort le va implementa în următoarea perioadă pentru a veni în sprijinul tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului și a tinerilor cu dizabilități, ca o continuare post-strategie (având în vedere că acest domeniu a fost menționat și în cadrul strategiei)?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc,
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.