Interpelare Ministerul Transporturilor – program de reabilitare cu sisteme de protecție pe drumurile naționale

Adresată: Ministerului Transporturilor, domnului ministru Răzvan Cuc
De către dl. senator: Cornel Popa
Circumscripţia electorală: Nr. 5 Bihor
Grupul Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 25 martie 2019
Obiectul: program de reabilitare cu sisteme de protecție pe drumurile naționale

Domnule Ministru,

Anul trecut un Raport al Comisiei Europene plasa România pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește accidentele rutiere. Astfel, media europeană era de 49 de decese la un milion de locuitori, iar în țara noastră media era de 98 de decese la un million de locuitori. Infrastructura rutieră precară este cauza principală a acestor accidente soldate cu pierderi de vieți omenești. Factorii de decizie trebuie să se implice în a lua măsuri efective și cât mai urgent!

În sensul celor afirmate, doresc să vă supun atenției situația loturilor 1, 2 și 3 din tronsonul 6 (Beiuș – Oradea) al DN 76; dar și lipsa sistemelor de protecție pentru siguranța circulației ale unor drumuri naționale – DN1(parapet acolo unde se impune), DN2 – drumul spre Ucraina (porțiuni de drum folosite ca jumătăți de bandă și care pun viața participanților la trafic în pericol), DN6 (drumul care leagă România de vestul Europei) – lipsa semnalizărilor sau a parapetelor.

Având în vedere starea drumurilor naționale amintite, vă rog, domnule Ministru, să-mi răspundeți la următoarele întrebări:
1) Când preconizați că vor fi semnate contractele pentru reabilitarea loturilor 1 și 2 din tronsonul 6 al DN76 (Beiuș-Oradea) și care va fi durata construcției?
2) Referitor la lotul 3 al DN76 (sector de aproximativ 15 km), când vor fi finalizate lucrările?
3) Vă rog să-mi comunicați dacă ministerul pe care îl conduceți are în plan ca în acest an să inițieze un program de reabilitare cu sisteme de protecție pentru DN1, DN2 și DN6?

Solicit răspuns scris.
Cu stimă,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.