Interpelare Ministrul Finanțelor – Sprijinirea antreprenorilor români

Către: Ministrul Finanțelor, EUGEN TEODOROVICI
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 24.04.2018
Obiectul interpelării: Sprijinirea antreprenorilor români

Domnule Ministru,

În primul trimestru al anului, numărul societăților comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut cu 19,31%. Este vorba de este 2.300 de societăți. De asemenea, în perioada ianuarie – martie 2018, un număr de 5.725 firme şi-au suspendat activitatea cu 42,98% în plus, iar 9.793 de firme au fost dizolvate, număr în creștere cu 60,83% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Insolvențele din România rămân la un nivel de două ori mai mare față de media din Europa Centrală şi de Est, conform datelor prezentate în februarie de oficialii Coface. Cele mai multe firme şi PFA-uri au intrat în insolvență în București – 445 (în creștere cu 18,66%), urmat de județul Bihor, cu 148 (cu 29,82% mai mult), şi de Iași, cu 144 (creștere cu 29,73%).

Mediul de afaceri trebuie sprijinit, nu distrus! Astfel, vă întreb, ce măsuri aveți în vedere pentru a veni în sprijinul oamenilor care produc și care creează locuri de muncă în România, având în vedere faptul că modificările pe care le faceţi constant Codului fiscal (120 în ultimele 3 luni) se înscriu printre măsurile care afectează mediul de afaceri?

Aștept răspuns scris.
Vă mulțumesc,

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

 

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.