Interpelare Prim Ministru – Bucureștiul, capitala sud-est europeană cea mai vulnerabilă la cutremur

Către: Prim Ministru, VASILICA VIORICA DĂNCILĂ
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 29.10.2018
Obiectul interpelării: Bucureștiul, capitala sud-est europeană cea mai vulnerabilă la cutremur

Doamnă Prim Ministru,

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), s-a produs la ora 03.38, la o adâncime de 151 de kilometri, în noaptea de sâmbătă spre duminica. Cutremurul a fost resimțit puternic în Capitală. Mai multe cărămizi au căzut de pe acoperișul unui imobil aflat pe Strada Maica Domnului din Sectorul 2, unde locuiesc aproximativ 30 de persoane.

Din păcate, doar în aceste momente ne amintim că Bucureștiul este capitala sud-est europeană cea mai vulnerabilă în cazul unui cutremur major. Un seism similar celui din 1977 ar avea un impact peste medie, relevă datele unui studiu din 2016 făcut de Ministerul Dezvoltării. Cele mai periculoase zone din Capitală sunt cartierul Pantelimon şi zona Otopeni, alături de Casa Presei Libere şi Băneasa.

Am atașat harta seismică a Bucureștiului și vă întreb dacă aveți în vedere un plan pentru reabilitarea seismică în aceste zone care pot fi grav afectate? Peste 15.000 de clădiri încadrate în clasa I şi a II-a de risc seismic s-ar prăbuși la orice mișcare mai puternică a pământului.

Aștept răspuns scris.
Vă mulțumesc,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.