Interpelare Prim-Ministru – cadouri electorale din bugetul de stat

Adresată:    Doamnei Prim-Ministru, Viorica Vasilica DĂNCILĂ
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 7.10.2019
Obiectul interpelării: Cadouri electorale din bugetul de stat


Doamnă Prim-Ministru,


Conform datelor oficiale, Guvernul finanţează anul acesta 116 proiecte de investiţii mici, în valoare totală de peste 2,3 miliarde de lei, cum ar fi drumuri, podețe, renovare școli, dispensare şi altele, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Este un nou instrument, electoral aş spune, mai ales dacă privim lista beneficiarilor: primarii PSD au primit peste 80% din bani.

Ca să îi daţi un aspect de legalitate, fondul este în administrarea Comisiei Naţionale de Prognoză, însă în fapt reprezintă o campanie electorală pe faţă pe care o începeţi chiar în această lună când deblocaţi primele tranşe de bani.

Având în vedere faptul că finanţarea se asigură din împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului, aş vrea să îmi transmiteţi cum justificaţi împărţirea banilor destinaţi micilor investiţii, în marea lor majoritate către primarii partidului pe care îl conduceţi? În acelaşi timp, menţionaţi şi cine va face evaluarea acestor investiţii pe care le finanţaţi astăzi.

De asemenea, vă rog să explicaţi fiecărui român în parte cum va putea plăti datoria uriaşă la care ne obligaţi cu fiecare împrumut exorbitant pe care îl faceţi în numele nostru, al tuturor, pentru a oferi cadouri electorale primarilor PSD.

 

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.