Interpelare Prim-Ministru – Un milion de gospodării au restanțe la întreținere

Adresată: Doamnei Prim-Ministru, Viorica Vasilica DĂNCILĂ
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 10 septembrie 2019
Obiectul interpelării: Un milion de gospodării au restanțe la întreținere

Doamnă Prim-Ministru,

Conform datelor recente ale Institutului Național de Statistică, peste un milion de gospodării nu și-au putut plăti la timp cheltuielile legate de întreținerea locuinței (facturile la gaze, apă, căldură etc). Între restanțele cele mai frecvente sunt energia electrică (55,3%), întreținerea locuinței (50,1%) şi abonamentul telefonic (41,7%).

Fenomenul este cel mai răspândit în cazul gospodăriilor cu copii şi mai ales al celor care cuprind doi adulți și 3 sau mai mulți copii în întreținere sau în cazul gospodăriilor cu un părinte singur cu cel puțin un copil. Aproape două din cinci gospodării suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieții, în ciuda mult clamatei creşteri economice.

La nivel european, statistica ne situează pe locul 4 de la coadă, o situație mai gravă decât în România fiind doar în Grecia, Italia și Bulgaria.

Astfel, vă întreb:

1) Cum explicaţi paradoxul acestei situaţii: o economie pe care Guvernul o vede pe culmi glorioase, cu pomeni şi promisiuni electorale fără număr, dar cu cetăţeni tot mai săraci şi mai îndatoraţi? Cum motivaţi discrepanţa dintre realitate şi declaraţiile dumneavoastră?

2) Ce soluții economice aveți în vedere pentru a reduce numărul gospodăriilor din România care nu îşi pot achita cheltuielile curente?

Solicit răspuns scris.
Cu considerație,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.