Întrebare Autoritatea Electorală Permanentă – Cheltuielile interne ale AEP, în oglindă cu cele destinate exercitării obligaţiilor instituţionale

Către:    Constantin Mitulețu – Buică, Preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 23 septembrie 2019
Obiectul întrebării: Cheltuielile interne ale AEP, în oglindă cu cele destinate exercitării obligaţiilor instituţionale


Domnule Preşedinte al AEP,

Asociaţiile civice ale românilor din Diaspora v-au solicitat public răspunsuri în legătură cu modul în care Autoritatea Electorală Permanentă se achită de rolul său major în promovarea site-ului votstrainatate.ro, inclusiv bugetul alocat pentru acest lucru. Vi s-au transmis observaţii punctuale în legătură cu nemulţumirile pe care românii din afara ţării le au la adresa activităţii dumneavoastră, amintind şi ignorarea sprijinului acestor asociaţii în popularizarea noului sistem de vot. Vi s-a mai reproşat promovarea votului prin corespondenţă pe care aţi făcut-o către românii din ţară, nu pentru cei din afară, cum era firesc. Toate acestea în oglindă cu cheltuieli de la preluarea mandatului dumneavoastră, cheltuieli nejustificate încă de AEP.

În ultima perioadă presa a dat publicităţii mai multe sume considerabile pe care Autoritatea le-a decontat pentru confortul dumneavoastră, de la mobilier scump, cabină de duş la birou, tablete exorbitante, la călătorii spre destinaţii exotice care nu apar pe agenda oficială a instituţiei şi în urma cărora nu se ştie în beneficiul cui au fost efectuate.

Pentru că românii din Diaspora merită răspunsuri şi pentru că şi cei din ţară aşteaptă lămuriri în legătură cu toate aspectele semnalate şi explicaţii care vi s-au cerut oficial, vă rog să precizaţi care este punctul dumneavoastră de vedere şi cum răspundeţi acuzelor primite?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc!
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.