Întrebare Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Protejarea sănătăţii cetăţenilor din centrele de carantină

Adresată: Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Domnului Președinte Eduardt Cozminschi
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 4 mai 2020
Obiectul întrebării: Protejarea sănătăţii cetăţenilor din centrele de carantină


Domnule Președinte,
Zilele trecute, inspectorii ANPC au desfășurat controale la unitățile care asigură cazarea și hrana persoanelor aflate în carantină instituționalizată din Craiova (jud. Dolj), Turnu Măgurele (jud.Teleorman), Slatina (jud. Olt), în vederea verificării respectării prevederilor Ordonanțelor militare pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Din păcate, inspectorii teritoriali ANPC au identificat încălcări atât ale igienei (saltele și perne pătate sau lipsa curățeniei), cât și ale condițiilor de păstrare a produselor alimentare sau servirea produselor cu termen expirat etc.

Domnule Președinte, având în vedere gravele nereguli găsite, care pun în pericol sănătatea oamenilor carantinați, va întreb:
1) Câte unități de cazare și de distribuire a alimentelor în centrele de carantină ați sancționat până în prezent și care au fost județele vizate?
2) Care este cuantumul total al amenzilor aplicate și ce alte măsuri au mai fost luate în vederea protejării sănătății persoanelor aflate în carantină instituționalizată?

Solicit răspuns scris.


Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.