Întrebare Ministerul Agriculturii – retehnologizarea liceelor cu profil agricol

Adresată:    Ministerului Agriculturii, Domnului Ministru Petre Daea
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 7 octombrie 2019
Obiectul întrebării: retehnologizarea liceelor cu profil agricol


Domnule Ministru,


În urmă cu 30 de ani, în România existau 200 de licee agricole, în prezent își mai desfășoară activitatea doar 58! Foarte puține, dacă ne gândim că nu există forță de muncă în agricultură (aici mă refer la persoane pregătite nu doar din punct de vedere teoretic, ci și practic). Pe de altă parte, manualele care sunt puse la dispoziția liceenilor nu sunt actualizate și unele cadre didactice nu predau nici măcar după acestea! Iar baza materială este învechită în multe dintre aceste licee: tractoare și combine foarte vechi (deși suntem în era tehnologiei) sau puține ferme didactice. Acești elevi, pe parcursul anilor de liceu, ar trebui să pună în practică teoria și nu doar să facă prezența în cadrul fermelor didactice care încă mai există!

Domnule Ministru,

În urmă cu câteva luni, ministerul de resort a inițiat un proiect de lege prin care a reglementat activitatea liceelor cu profil agricol, trecându-le totodată în subordine, astfel încât să fie oprit declinul acestora, prin investiții majore în utilaje dar și în crearea unor condiții optime pentru desfășurarea actului educațional. În acest context, vă rog să îmi comunicați:

La nivelul întregii țări, care sunt investițiile în retehnologizarea liceelor cu profil agricol, dar și în alocarea de terenuri pentru constituirea loturilor didactice, acolo unde este necesar, inclusiv pentru județul Bihor?

 

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc!
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.