Întrebare Ministerul Agriculturii – Singura Bursă de pește din România – soluții pentru a fi funcțională!

Adresată:    Ministerului Agriculturii, Domnului Ministru Adrian Oros
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 2 decembrie 2019
Obiectul întrebării: Singura Bursă de pește din România – soluții pentru a fi funcțională!

Domnule Ministru,

Deși în anul 2011, Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură a obținut fonduri europene în valoare de 3,2 milioane de euro, pentru înființarea singurei Burse de pește din România, în Tulcea, românii nu beneficiază nici până la această dată de avantajele pe care le-ar fi putut aduce această investiție. Deși autoritățile promiteau că pescarii vor putea comercializa aici pește autohton, și a fost inaugurată cu mare fast de Viorica Dăncilă, tranzacții cu pește au avut loc doar în ziua inaugurării.

Cu toată tentativa de deschidere a Bursei de pește, dar și promisiunile autorităților că va fi funcțională din vara acestui an, iată că ne aflăm aproape de sfârșitul anului 2019, iar această investiție nu este încă funcțională. Mai mult decât atât, statul român trebuie să înapoieze Uniunii Europene aproape 15 milioane de euro pentru că nu și-a respectat angajamentul pentru darea în folosință a locației! Având în vedere această situație, vă rog, Domnule Ministru, să îmi răspundeți următoarelor întrebări:

  • Care sunt concluziile Corpului de control al ministerului de resort cu privire la situația în care se află Bursa de pește din Tulcea și cine se face vinovat pentru returnarea celor aproape 15 milioane de euro – fonduri către UE?
  • Ce soluții are Ministerul Agriculturii pentru ca singura Bursă de pește din România să fie funcțională, de altfel binevenită atât pentru pescari, cât și pentru comercianți?

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.