Întrebare Ministerul Apărării Naționale – Repornirea liniei de producție de vaccin gripal din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino”

Adresată: Domnului Nicolae-Ionel Ciucă, Ministrul Apărării Naționale
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 5 octombrie 2020
Obiectul întrebării: Repornirea liniei de producție de vaccin gripal din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino”

Domnule Ministru,
Virusul gripal se va suprapune cu pandemia de SARS CoV-2 și se recomandă, mai ales în cazul persoanelor cu boli cronice, necesitatea vaccinării antigripale. Întrucât linia de producție de vaccin gripal din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” nu este încă funcțională, și în acest an România a importat vaccinul.
Domnule Ministru,
Încă din anul 2019, Institutul ,,Cantacuzino” a început un proces de retehnologizare și modernizare, pentru reluarea producției vaccinului gripal, care este mai mult decât benefică pentru sănătatea cetățenilor. Au fost modernizate zonele de producție, au fost realizate investiții în achiziția de aparatură medicală de un înalt nivel tehnologic, a fost demarată pregătirea profesională a angajaților care urmează să se ocupe de producția vaccinului gripal. În acest context, vă întreb:
1) În ce stadiu se află în prezent proiectul de repornire a producției de vaccin gripal și când estimați că Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino” va pune pe piață acest vaccin?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc,
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.