Întrebare Ministerul Educației Naționale – Decontarea navetei pentru elevii români

Adresată:    Ministrul Educației Naționale, interimar, Valer-Daniel BREAZ
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 10 septembrie 2019
Obiectul întrebării: Decontarea navetei pentru elevii români


Domnule Ministru,

Există o adevărată dezbatere în rândul elevilor şi al părinţilor în legătură cu decontarea navetei pentru elevii care sunt nevoiţi să parcurgă distanţe considerabile până la şcoală. Guvernul a prelungit Hotărârea pentru aprobarea Metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport prevăzut la alin. (3) al art. 84 din Legea educației naționale, păstrând aşadar principiul plafonării tarifelor la transportatori.

Reprezentanţii elevilor sunt cei care au tras semnalul de alarmă, amintind faptul că nici în trecut această măsură nu a ajutat elevii, din contră: operatorii de transport nu au respectat tarifele impuse de Guvern, rezultând faptul că școlile au decontat doar parțial sau chiar deloc transportul elevilor la şcoală şi de la şcoală.

Vă rog, în consecinţă, să precizaţi care este punctul de vedere al Ministerului Educaţiei în legătură cu plafonarea tarifelor la decontarea navetei? Şi, pentru a limita abandonul şcolar, aveţi în vedere inclusiv renunţarea la aceste tarife maximale de transport?


Solicit răspuns scris.
Vă mulţumesc!

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.