Întrebare Ministerul Educației Naționale – Peste 40 la sută dintre românii traficați sunt minori

Adresată:    Ministerului Educaţiei Naţionale
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 21 octombrie 2019
Obiectul întrebării: Peste 40 la sută dintre românii traficați sunt minori – se impun ore în programă, la nivelul unităților școlare, pentru educația elevilor cu privire la pericolul și prevenirea traficului de minori!

 

În ultimele luni ale acestui an, în mass media au fost prezentate cazurile celor două fete din Caracal, care au fost răpite, posibil și ucise,  anchete care se află în desfășurare. Pe de altă parte, aproape zilnic ne atrag atenția știri despre traficul cu minori. Un raport recent al Uniunii Europene arată că peste 40 la sută dintre românii traficați în țara noastră sunt minori, în special de sex feminin. Inclusiv specialiștii Asociației Telefonul Copilului se confruntă zilnic cu apeluri din partea minorilor, în special fete, care sunt abuzate emoțional, sexual sau prin muncă, însă acestea nu au curajul să reclame autorităților competente. De aceea, atât Asociația Telefonul Copilului, cât și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane solicită Ministerului Educației să se implice pentru a exista în școli cursuri de prevenire a traficului de minori.

Se impune o implicare mai atentă din partea ministerului de resort și găsirea unor măsuri urgente pentru ca, în instituțiile de învațământ, acolo unde copiii își petrec câteva ore zilnic, să existe în programul săptămânal un timp alocat informării și educației cu privire la pericolul traficului de minori. De aceea, vă rog sa îmi comunicați dacă, începând cu anul școlar 2020-2021, Ministerul Educației va introduce în programa școlară ore pentru educație și prevenire a traficului de minori?

 

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.