Întrebare Ministerul Educației Naționale – punctul de vedere al ministerului de resort cu privire la reportajul televiziunii naționale din Danemarca

Adresată: Ministerului Educației Naționale
Doamnei Ministru Ecaterina Andronescu
De către dl. senator: Cornel Popa
Circumscripţia electorală: Nr. 5 Bihor
Grupul Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 25 martie 2019
Obiectul: punctul de vedere al ministerului de resort cu privire la reportajul televiziunii naționale din Danemarca

Doamnă Ministru,

De curând, televiziunea națională din Danemarca a difuzat un reportaj despre un absolvent al Facultății de Medicină din Oradea, evidențiind slaba sa pregătire profesională, după ce mai mulți pacienți s-au plâns că le-au fost greșite tratamentele.

În acest context, televiziunea amintită a realizat un reportaj la Facultatea de Medicină din Oradea, intervievând mai mulți studenți. Studentul în cauză este originar din Somalia, are cetățenie daneză și a studiat trei ani de medicină în Ucraina, iar în cadrul facultății amintite încă trei ani, obținând la lucrarea scrisă nota 5, iar la prezentare nota 10.

Deși reportajul pune într-un con de umbră imaginea Facultății de Medicină din Oradea, realitatea este alta: profesorii acestei facultății desfășoară un act profesional excepțional, studenții fiind foarte mulțumiți de actul educațional.

Doamnă Ministru,

În anul 2018, Universitatea din Oradea a primit cel mai mare calificativ – grad de încredere ridicat – din partea Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, ceea ce arată clar faptul că rezultatele slabe pe care studentul danez le-a avut pe parcursul celor trei ani de studii în cadrul Facultății de Medicină din Oradea reprezintă doar un caz izolat.

Față de cele prezentate, vă rog, doamnă Ministru, să-mi comunicați punctul de vedere al ministerului pe care îl coordonați și motivele pentru care nu ați avut o reacție imediată la acuzele nefondate formulate de televiziunea publică din Danemarca. Nutresc speranța că, în viitor, în astfel de situații, ministerul de resort va exprima un punct de vedere prompt, tocmai pentru a garanta calitatea învățământului românesc.

Solicit răspuns scris.
Cu stimă,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.