Întrebare Ministerul Educației Naționale – Un nou an școlar, aceleași probleme în instituțiile de învățământ!

Adresată: Ministerului Educației Naționale, Domnului Ministru interimar Daniel Breaz
De către: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 2 septembrie 2019
Obiectul întrebării: Un nou an școlar – aceleași probleme în instituțiile de învățământ!

Domnule ministru interimar,

Peste doar o săptămână, în data de 9 septembrie, începe noul an școlar. Un nou început pentru unii dintre copiii care iau contact pentru prima dată cu instituția de învățământ. Din păcate, nici pentru anul școlar 2019-2020, condițiile din unitățile de învățământ nu par să se fi schimbat foarte mult. În continuare există școli și grădinițe care dețin toalete neconforme, care nu au apă și canalizare, implicit nici autorizație sanitară sau nu au autorizație ISU.

În urmă cu câteva luni, Guvernul României a emis o Hotărâre prin care 858 de școli din întreaga țară urmau să beneficieze în cursul anului de fonduri pentru demararea lucrărilor, astfel încât toaletele să devină sigure pentru copii și să existe condiții decente – apă și canalizare. Însă există situații unde fondurile ajung doar pentru studiu și proiect. Deși se cunoștea situația menționată, în urmă cu doar câteva zile, premierul aflat în campanie electorală a promis dotarea tuturor școlilor și grădinițelor cu grupuri sanitare. Evident, imposibil!

Domnule ministru interimar, am rugămintea să îmi răspundeți la următoarele:

1) Până la data de 2 septembrie a.c., care sunt unitățile de învățământ care au demarat deja lucrările de investiții pentru ca grupurile sanitare să fie la standardele în vigoare, inclusiv în județul Bihor?

2) Va rog sa mă informați, printr-o situație pe județe, câte școli și grădinițe din România nu au, până la această dată, autorizație sanitară și autorizație ISU. 

 

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.