Întrebare Ministerul Educației și Cercetării – Accesul la educaţia online

Adresată: Doamnei MONICA CRISTINA ANISIE, Ministrul Educației și Cercetării
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 16 noiembrie 2020
Obiectul întrebării: Accesul la educaţia online

Doamnă Ministru,
Organizația ,,Salvați Copiii” a publicat un studiu în care se evidențiază, printre altele, accesul copiilor la educația online – accesul la resurse materiale pentru învățământul online necesare copiilor și cadrelor didactice, dar și discrepanțele între mediul rural și cel urban. Studiul, realizat în parteneriat cu Federația Sindicatelor din Educație ,,Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, s-a desfășurat la nivel național, în perioada 2-14 octombrie, bazându-se pe chestionare pentru părinți, elevi și profesori din învățământul preuniversitar.
Doamnă Ministru,
Studiul amintit relevă că 28% dintre copiii și părinții cu copii în școală nu dețin resurse materiale necesare învățământului online, iar în cazul cadrelor didactice – 43%! În mediul rural este un deficit cu 10% mai ridicat decât în mediul urban, iar în ceea ce privește învățământul primar și preșcolar cu 10% mai mare decât în învățământul liceal. În cazul competențelor necesare învățământului online – deficitul este tot de 28% în cazul tuturor partenerilor educaționali, în mediul rural cu 5% mai scăzut decât în mediul urban și cu 23% mai scăzut în cazul educației preșcolare decât liceale.
Doamnă Ministru,
În urma analizei menționate, vă rog să îmi răspundeți:
1) Care este situația actuală în ceea ce privește accesul la educația online a elevilor – când estimați ca toți copiii să aibă resursă materială necesară învățământului online? Vă rog să-mi comunicați situația și pentru județul Bihor!

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.