Întrebare Ministerul Educației și Cercetării – Pandemia cu noul coronavirus – provocare pentru sistemul de învăţământ românesc

Adresată: Doamnei MONICA CRISTINA ANISIE, Ministrul Educației și Cercetării
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 7 septembrie 2020
Obiectul întrebării: Pandemia cu noul coronavirus – provocare pentru sistemul de învăţământ românesc

Doamnă Ministru,
Pandemia SARS CoV-2 a închis unitățile de învățământ din România, încă din data de 10 martie a.c., iar orele de curs s-au desfășurat în mediul online, acolo unde a fost posibil. Astfel, sistemul de educație a trecut printr-o schimbare – nu doar ore de curs online, ci și identificarea elevilor care nu dețin un laptop sau o tabletă, participarea cadrelor didactice la cursuri de formare digitală, conectarea unităților de învățământ la internet, tocmai pentru a face față noii provocări.
În privința începerii anului școlar 2020-2021, au fost prezentate în spațiul public mai multe scenarii – ore de curs în cadrul unităților de învățământ, sistem hibrid (la școală și la domiciliu) sau doar online. În acest context, zilele trecute, la nivel guvernamental, s-a luat decizia ca dintr-un total de 5.000 de unități de învățământ care nu au încă rețea de internet, 2.800 să fie racordate.
Având în vedere aspectele menționate, vă întreb:
1) Când estimați că vor fi finalizate rețelele de internet pentru cele 2.800 de școli și câte dintre acestea sunt din județul Bihor?
2) Care este termenul de finalizare al conectării la rețelele de internet pentru toate unitățile de învățământ din țară?
3) Câte cadre didactice au urmat cursuri pentru dezvoltarea competențelor digitale, până în prezent, în județul Bihor?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.