Întrebare Ministerul Educației și Cercetării – Programul naţional ,,Cornul și laptele”

Adresată: Doamnei MONICA CRISTINA ANISIE, Ministrul Educației și Cercetării
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 1 septembrie 2020
Obiectul întrebării: Programul naţional ,,Cornul și laptele”

Doamnă Ministru,
Programul național ,,Cornul și laptele”, prin care se distribuiau produse lactate și de panificație copiilor de grădinițe și școli, a încetat în data de 10 martie a.c., din cauza pandemiei de COVID-19, având în vedere că unitățile de învățământ s-au închis. În tot acest timp, în întreaga țară, produsele neconsumate au fost redirecționate către ,,Crucea Roșie”, organizații umanitare etc. Programul este în continuare binevenit, cu precădere pentru copiii provenind din familii defavorizate. De aceea, menținerea acestui sprijin și în anul școlar 2020-2021, chiar dacă încă nu este stabilit cum se vor desfășura cursurile, este necesară.

Luând în considerare aspectele menționate, doamnă Ministru, vă întreb:
1) Ministerul de resort va susține desfășurarea și în noul an școlar a Programului național ,,Cornul și laptele” sau alte programe similare?
2) Cum se vor organiza instituțiile de învățământ, în vederea distribuirii produselor de consum menționate în Program, în cadrul școlilor, dacă orele de curs vor avea loc în incinta acestora sau distribuirea acestora la domiciliu, în cazul în care sistemul de predare va fi doar online?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.