Întrebare Ministerul Educației și Cercetării – Susținerea examenelor pentru Evaluarea Națională în condiţii de siguranţă

Adresată: Doamnei Monica Anisie, Ministrul Educaţiei şi Cercetării
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 25 mai 2020
Obiectul întrebării: Susținerea examenelor pentru Evaluarea Națională în condiţii de siguranţă

Doamnă Ministru,
Deşi ne aflăm în plină pandemie de SARS- CoV – 2, școala a continuat online, iar în curând va începe Evaluarea Națională. Printre elevii așteptați în școli pentru a susține examenele se vor afla, probabil, și elevi care vor fi în izolare la domiciliu sau confirmați pozitiv la momentul începerii primului examen. Pentru ei va exista posibilitatea ca examenele să fie susținute după finalizarea ultimei probe a Evaluării Naționale, cu subiectul de rezervă.
Pe de altă parte, școlile vor primi elevi încă de la începutul lunii iunie și ar trebui să existe un cadru medical pentru a asigura trierea.
Având în vedere situația prezentată, vă întreb:
– Care va fi procedura specială pentru elevii care vor fi în izolare la domiciliu sau confirmați pozitiv la data la care ar trebui să susțină examenele pentru Evaluarea Națională?
– Câte școli din România nu au în prezent cabinete medicale, inclusiv în judeţul Bihor, și cum va fi asigurată, în aceste condiții, prezența unui cadru medical pentru trierea elevilor?

Solicit răspuns scris.
Vă mulțumesc!

Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.