Întrebare Ministerul Finanțelor – Lăcomia Guvernului când va fi taxată?

Către: Ministrul Finanțelor, EUGEN TEODOROVICI
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 04.02.2019
Obiectul interpelării: Lăcomia Guvernului când va fi taxată?

Domnule Ministru,

În ultima vreme, Guvernul României este mai criticat ca oricând în ultimii ani pentru măsurile anti-economice pe care le ia sau le gândeşte pentru viitor.

Vin aici cu un singur exemplu, „taxa pe lăcomie”, aşa cum frumos aţi botezat-o pentru a păcăli electoratul. În realitate, aceasta este o măsură disperată pentru a echilibra bugetul naţional. Eu vin şi întreb de ce să plătească tot românul simplu, împrumutat sau nu, pentru politica fiscală proastă a Guvernului dumneavoastră? Banii din această taxă pe lăcomie merg la Guvern, iar de acolo la cheremul pixului PSD, nu în buzunarele românilor.

Aşadar, vă adresez o singură întrebare: cum răspundeţi atât de multor contestatari ai acestei noi taxe inventate ca să vă salveze bugetul fantasmagoric? Şi mă refer aici la BNR, la specialiştii în ecomonie (români şi străini, aceia cu studii serioase în domeniu, nu ca unii consilieri ai doamnei Prim – Ministru), la profesorii de economie din cadrul facultăţilor de profil (care v-au adresat o scrisoare deschisă), la reprezentanţii UE care au cerut prudenţă României şi la toţi ceilalţi care v-au adus argumente solide împotriva acestei taxări suplimentare cu efecte nocive pentru România?

Aștept răspuns scris.
Vă mulțumesc,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.