Întrebare Ministerul Finanțelor Publice – Datoria publică a României

Către: Ministrul Finanțelor Publice, EUGEN ORLANDO TEODOROVICI
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 08.04.2019
Obiectul întrebării: Datoria publică a României

Domnule Ministru,

Conform datelor oficiale, furnizate chiar de ministerul pe care îl conduceți, România se îndatorează excesiv în timpul guvernării dumneavoastră. Datoriile statului au crescut anul trecut cu 29 de miliarde de lei (6,1 miliarde euro), la un total de 330,14 miliarde de lei (69,4 miliarde de euro) la finele lunii decembrie. Față de acum 10 ani, datoria a crescut de aproape cinci ori, punând pe spatele fiecărui cetățean o moștenire pe care o va da mai departe viitoarei generații, în mod cu totul nejustificat.

De ce spun acest lucru? Pentru că dumneavoastră nu împrumutați bani care vor produce plus valoare, justificând astfel efortul financiar considerabil al României. Dumneavoastră și Guvernul dumneavoastră împrumutați bani care să plătească datorii și promisiuni electorale iluzorii, bani care fac alte datorii și atât, nefiind investiți în economie.

Știu, lecția aceasta de economie elementară ați învățat-o demult. Întrebarea mea este de ce n-o aplicați? De ce ne înrobiți conștient pe noi, pe copiii și pe nepoții noștri?!?

Luând în considerare toate aceste date şi excluzând perioada 2009-2012 când, în mare măsură majorarea datoriei publice a fost determinată de efectele crizei financiare globale, cum justificați cetățenilor amanetarea viitorului lor dar și a viitoarelor generații, pentru a acoperi acum cheltuieli de campanie electorală?

Aștept răspuns scris.
Vă mulţumesc,

Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.