Întrebare Ministerul Finanțelor Publice – Programul ,,Prima Casă” în 2019

Către: Ministrul Finanțelor Publice, EUGEN ORLANDO TEODOROVICI
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 03.12.2018
Obiectul întrebării: Programul ,,Prima Casă” va fi continuat și în anul 2019?

Domnule Ministru,

În ultimele săptămâni, în spațiul public au apărut discuții referitoare la o eventuală abandonare a Programului ,,Prima Casă”, din partea statului, dacă Legea dării în plată se va aplica și în cazul împrumuturilor garantate de stat, în speță programului menționat mai sus.

De altfel, există o îngrijorare, la nivel general, atât din partea băncilor, cât și din partea potențialilor beneficiari! Pe de altă parte, programul ,,Prima Casă” s-a dovedit, de-a lungul timpului, a fi un important sprijin pentru tinerii care doreau să-și achiziționeze o locuință.

Astfel, din anul 2009 de când a luat startul acest program, și până în prezent, peste 250.000 de locuințe au fost achiziționate.

Domnule Ministru, având în vedere aspectele reliefate, vă rog să precizați:
În cazul în care și beneficiarii Programului ,,Prima Casă” vor intra, în viitor, sub incidența Legii dării în plată, care este soluția ministerului pe care îl conduceți pentru continuarea programului menționat? Care este punctul de vedere al ministerului de resort cu privire la modificările Legii dării în plată, discutate recent în Comisia economică a Senatului?

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.