Întrebare Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Achiziționare de utilaje multifuncționale necesare decolmatării apelor, pentru Administrațiile Apelor Bazinale

Adresată: Domnului Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 22 iunie 2020
Obiectul întrebării: Achiziționare de utilaje multifuncționale necesare decolmatării apelor, pentru Administrațiile Apelor Bazinale

Domnule Ministru,
De curând, Administrația Bazinală de Apă Crișuri a pus în funcțiune o draglină multifuncțională (dragă Watermaster V), care poate curăța cursurile de apă și lacurile de aluviuni și depuneri. Acest utilaj poate aspira în adâncime până la 6,5 m, poate excava și grebla. Cu ajutorul unui astfel de utilaj, a cărui valoare este de 4,4 milioane lei, toate râurile din țară pot fi decolmatate rapid, iar nivelul apei va crește. Numai că este singurul utilaj din țară.
Curăţarea apelor pe tot teritoriul ţării a devenit o problemă, dat fiind nivelul crescut de poluare şi cunoscute fiind riscurile la care sunt expuşi inclusiv locuitorii din zonele învecinate apelor, acolo unde nivelul de poluare este excesiv.
Pentru curățarea râurilor și lacurilor de acumulare, un utilaj ca acesta este esențial, de aceea vă rog să precizaţi dacă Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are în plan achiziționarea altor utilaje necesare decolmatării apelor, pentru Administrațiile Apelor Bazinale?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.