Întrebare Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Campania de împădurire de toamnă

Adresată: Domnului Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 2 iunie 2020
Obiectul întrebării: Campania de împădurire de toamnă

Domnule Ministru,
Încă de la începutul anului, ministerul de resort a demarat o amplă campanie de împădurire a României, sub sloganul ,,O pădure cât o țară”. Inițiativa Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor este mai mult decât binevenită, având în vedere că sunt județe în țară unde pe hectare întregi pădurile au fost defrișate de-a lungul anilor, nemaifiind împădurite. Vor fi plantați puieți atât pentru păduri noi, cât și pentru completarea pădurilor tinere din țara noastră. De asemenea, ați făcut apel la toate unitățile administrativ-teritoriale pentru a identifica terenurile care sunt degradate și necesită împădurire.

Având în vedere că urmează campania de toamnă, vă întreb:
1) Care este termenul pe care l-ați avansat primăriilor pentru a identifica perimetrul care necesită împădurire? Dacă aveți, până în prezent, situații întocmite din partea administrațiilor locale, câte terenuri au fost identificate și câte hectare necesită plantare?
2) Aveți la nivelul ministerului de resort un plan de împădurire anual pentru stabilirea orizontului de timp în care s-ar putea desfășura împădurirea terenurilor degradate?
3) Până în prezent, câte hectare au fost împădurite și care este stadiul lucrărilor la centura verde a municipiului Oradea (65 ha estimate)?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.