Întrebare Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Poluarea aerului în România

Adresată: Domnului Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 14 septembrie 2020
Obiectul întrebării: Poluarea aerului în România

Domnule Ministru,

Un Raport al Agenției Europene de Mediu, de zilele trecute, arăta că în România un deces din 5 are drept cauză poluarea aerului. Iar la nivel european, 13% din decese au aceeași cauză: poluarea, care duce la cancer, boli cardiovasculare sau respiratorii. De altfel, problema calității aerului marilor orașe din țara noastră trenează de ani de zile, și nu doar atât, este vorba și de măsurile care nu au fost implementate de-a lungul timpului, pentru combaterea poluării în România. Din această cauză, Comisia Europeană a decis în luna mai a.c., să deschidă formal procedura de infringement împotriva României, acordând patru luni în care să ia măsuri pentru rezolvarea calității aerului.
Domnule Ministru,
În prezent, întreaga lume trece printr-o perioadă dificilă, mai ales din punctul de vedere al sănătății, din cauza noului coronavirus. Reducerea poluării aerului înconjurător poate îmbunătăți sănătatea oamenilor! În acest context, vă întreb:
1) Care sunt măsurile întreprinse de către ministerul de resort pentru a rezolva carențele cu privire la calitatea aerului înconjurător, mai ales în marile orașe din țara noastră?


Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.