Întrebare Ministerul Muncii și Justiției Sociale – Măsuri pentru cei mai săraci dintre săracii Europei

Către: Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budăi
De către dl. senator: Cornel Popa
Circumscripţia electorală: Nr. 5 Bihor
Grupul Parlamentar: PNL
Şedinţa Senatului din data de: 26 noiembrie 2018
Obiectul întrebării: măsuri pentru cei peste 1,5 milioane de români care în anul 2017 erau ,,cei mai săraci dintre săracii Europei”, potrivit ,,Monitorului Social”!

Domnule Ministru,

,,Monitorul Social” a remis publicității un raport intitulat ,,Săracii români sunt cei mai săraci dintre săracii Europei”. Conform datelor publicate pe site, în anul 2017, 10% cei mai săraci români (mai mult de 1,5 milioane de persoane) câștigau sub 974 euro/an, ceea ce înseamnă sub 3 euro/zi. Totodată, în datele ,,Monitorului Social” se mai specifică faptul că celor mai săraci 10% dintre români le reveneau doar 2% din totalul veniturilor, fiind cea mai mică proporție înregistrată în Uniunea Europeană. Din păcate, datele amintite mai sus poziționează România pe primul loc în Uniunea Europeană la capitolul sărăcie! Este inacceptabil și de neimaginat cum ar putea trăi fiecare dintre cei peste 1,5 milioane de români cu sub 3 euro/zi!

Domnule Ministru,

În Programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE, la Capitolul Politici publice în domeniul muncii și justiției sociale este specificat, citez: ,,Misiunea principală pe care ne-o asumăm este aceea de a asigura un parcurs constant către îmbunătățirea nivelului de trai al populației, care va avea ca rezultat întărirea coeziunii sociale și reducerea decalajelor față de statele dezvoltate ale Uniunii Europene”, am încheiat citatul.

Având în vedere dezideratul menționat, asumat inclusiv de către ministerul de resort, vă rog să aveți amabilitatea să îmi comunicați ce măsuri au fost întreprinse până în prezent, pentru ca celor peste 1,5 milioane de români ,,cei mai săraci dintre săracii Europei” să li se îmbunătățească nivelul de trai.

Solicit răspuns scris.
Cu considerație,

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.