Întrebare Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Consiliere psihologică prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului

Adresată: Doamnei Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției Sociale
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 18 mai 2020
Obiectul întrebării: Consiliere psihologică prin Direcţiile Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului

Doamnă Ministru,
Începând cu data de 18 mai a.c., Direcția de Asistență Socială Oradea – Serviciul pentru Protecția Copilului a pus la dispoziția părinților și copiilor un serviciu gratuit de consiliere psihologică. Inițiativa vine în sprijinul părinților și copiilor care, în această perioadă de pandemie de COVID-19, trec prin dificultăți emoționale. Ședințele de consiliere vor fi efectuate de către psihologi ai Direcției de Asistență Socială telefonic, prin videocall sau prin serviciile de mesagerie de tip WhatsApp.
Copiii au fost nevoiți ca de mai bine de două luni să învețe online. Unii părinți au rămas fără joburi. Sunt activități pe care fiecare în parte obișnuia să le desfășoare. Distanțarea și izolarea socială își pun amprenta asupra psihicului fiecărui individ. De aceea, inițiativa amintită este binevenită pe plan local. În acest context, vă întreb:
Ministerul de resort, prin Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, intenționează să deschidă servicii de consiliere psihologică, prin telefon, pentru părinți și copii, la nivelul întregii țări?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.