Întrebare Ministerul Sănătății – Clinica de Chirurgie Plastică și Arsuri din Iași, azi inaugurată – a doua zi închisă!

Adresată:    Ministerului Sănătăţii, Domnului Ministru Victor Sebastian Costache
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 12 noiembrie 2019
Obiectul întrebării: Clinica de Chirurgie Plastică și Arsuri din Iași, azi inaugurată – a doua zi închisă!

 

De curând, a fost inaugurată, în prezența ministrului demis al Sănătății, doamna Sorina Pintea, Clinica de Chirurgie Plastică și Arsuri din Iași, de altfel singura din zona Moldovei – unitate medicală a cărei deschidere era așteptată de ani de zile. Reabilitarea și dotarea acesteia au durat 8 ani, iar în tot acest timp s-a amânat de nenumărate ori deschiderea! Dacă aceasta era deschisă în urmă cu patru ani, în noaptea fatidică de 30 octombrie 2015, când a avut loc incendiul din clubul Colectiv, poate s-ar mai fi putut salva vieți! Nu s-a întâmplat asta, mai mult decât atât, azi a fost inaugurată, iar a doua zi închisă! De ce? Pentru că au fost depistați germeni în sursele de apă din cadrul clinicii. Chiar în locul unde nu ar trebui să existe – într-o secție de mari arși.

Mai mult decât atât, momentan, clinica nu are nici personal, urmând în perioada următoare să aibă loc concursul pentru ocuparea posturilor.

Urmare a acestei situații, va rog, domnule Ministru, să aveți amabilitatea sa îmi transmiteți următoarele:

1) Am rugămintea să verificați și să îmi comunicați de ce nu s-au luat măsurile necesare pentru ca odată deschisă secția amintită, sa fie și funcțională.

2) De ce nu a avut loc deja concursul pentru ocuparea posturilor la această clinică și când va fi finalizată această procedură, astfel încât pacienții să fie internați și tratați?

3) Aveți de gând să modernizați secțiile de arși deja existente din Timișoara și Cluj și dezvoltarea secției pentru arși de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea?

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,
Senator Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.