Întrebare Ministerul Sănătății – în fiecare instituție de învățământ trebuie să existe cabinet de medicină școlară

Către: Ministrul Sănătății, SORINA PINTEA
De la: Senator CORNEL POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, Bihor
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 24.09.2018
Obiectul întrebării: în fiecare instituție de învățământ trebuie să existe cabinet de medicină școlară

Doamnă Ministru,

Ministerul Sănătății este responsabil direct cu privire la susținerea activității medicinei școlare, prin asigurarea finanțării resursei umane sau identificarea de soluții de dezvoltare a rețelei de asistență medicală școlară. La nivelul întregii țări, încă există unități de învățământ (preșcolare și școlare) care nu au cabinete medicale funcționale, întrucât nu există medici și asistenți. În prezent, un medic deservește, săptămânal, câteva zeci de unități de învățământ, mai exact câteva mii de preșcolari și elevi. Iar unitățile școlare cele mai multe în care nu sunt asigurate servicii de medicină școlară se află în mediul rural, medicul de familie fiind cel care consultă elevii. Conform legii, pentru ca unitățile școlare să funcționeze, trebuie să aibă asistență medicală!

Doamnă Ministru,
Problema asistenței sanitare în școli a fost și este actuală, atâta timp cât Ministerul Sănătății nu deblochează posturile aferente cabinetelor medicale sau nu găsește soluții pentru dezvoltarea rețelei de asistență medicală în unitățile de învățământ.

Autoritățile locale trebuie să aibă sursa financiară alocată pentru funcționarea acestor cabinete. De aceea, vă rog, respectuos, să îmi răspundeți la următoarea întrebare: când va găsi Ministerul Sănătății soluții, astfel încât asistența medicală în unitățile de învățământ să fie asigurată la nivelul întregii țări?

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,

Cornel Popa

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.