Întrebare Ministerul Sănătății – Situaţia stocurilor de medicamente pentru răceală și gripă

Adresată: Domnului Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripţia electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședinţa Senatului din data de: 12 octombrie 2020
Obiectul întrebării: Situaţia stocurilor de medicamente pentru răceală și gripă

Domnule Ministru,
Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente (PRIMER) a atras atenția zilele trecute că, în contextul suprapunerii sezonului rece cu pandemia SARS CoV-2, autoritățile din România trebuie să-și asigure un stoc de medicamente pentru răceală și gripă, cum sunt paracetamolul, ibuprofenul, sau medicamente injectabile – analgezice, antibiotice, adrenalină etc. – care sunt utilizate în secțiile de terapie intensivă, pentru pacienții diagnosticați cu noul coronavirus.
De asemenea, încă din vara acestui an, alte state au făcut deja comenzi la producătorii din țara noastră, pentru a-și asigura stocuri de medicamente. Apelul PRIMER către autorități vizează comenzile de medicamente menționate anterior, pentru a se crea stocuri, astfel încât România să nu treacă încă o dată prin criza din primăvara acestui an, când medicamentele pentru răceală și gripă nu se găseau.
Având în vedere aspectele menționate, domnule Ministru, vă rog să precizaţi care este situaţia stocurilor de medicamente la care face referire Patronatul Producătorilor de Medicamente, care sunt utilizate în unităţile spitaliceşti atât pentru gripă, răceală, cât și în lupta cu virusul SARS CoV-2?

Solicit răspuns scris.

Vă mulțumesc!
Senator Cornel Popa
Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.