Întrebare Ministerul Sănătăţii – soluționarea urgentă a taxei clawback

Adresată: Ministerului Sănătăţii, Domnului Ministru interimar Victor Sebastian Costache
Din partea: Senator Cornel POPA
Circumscripția electorală: Nr. 5, BIHOR
Grup parlamentar: PNL
Ședința Senatului din data de: 10 februarie 2020
Obiectul întrebării: soluționarea urgentă a taxei clawback

Domnule Ministru,
Într-un răspuns la întrebarea din 26.11.2019, pe care am adresat-o Ministerului Sănătății, cu privire la găsirea unor soluții urgente în cazul taxei clawback, ați specificat că, la nivelul Ministerului Sănătații, este constituită o comisie, astfel încât, citez: ,,… se dorește identificarea și implementarea unui mecanism predictibil, sustenabil și transparent pentru calculul taxei clawback, cu scopul de a identifica măsurile imediate pentru îmbunătățirea accesului la tratament a pacienților și, totodată, pentru asigurarea unui mediu de afaceri sustenabil pentru industria farmaceutică”.
Am revenit cu o întrebare pe această temă întrucât, zilele trecute, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a tras un semnal de alarmă cu privire la luarea unor decizii urgente, în vederea majorării bugetului pe anul 2020 pentru medicamente, altfel accesul pacienților la medicamente va fi limitat.
Luând în considerare apelul ARPIM, domnule Ministru, vă întreb:
1) Care sunt soluțiile identificate de către Comisia instituită în cadrul Ministerului Sănătății, cu privire la taxa clawback?
2) Va fi majorat pentru anul în curs bugetul pentru medicamente, astfel încât pacienții să aibă acces mai facil la acestea?

Solicit răspuns scris.

Cu considerație,

Senator Cornel Popa
PNL Bihor

Posted in: PNL Bihor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.